Zorg bij u thuis

Waar bent u thuis? Op een veilige en vertrouwde plek met uw eigen spullen, uw eigen uitzicht en woonomgeving met buren en vrienden nabij. Zo moet thuis zijn.

Maar er komt een moment, in het leven van vrijwel iedereen, dat het thuis wat moeizamer gaat en er hulp nodig is. Ondersteuning bij de dagelijkse dingen, verzorging, verpleging of begeleiding. Voor een aantal taken komt u dan in contact met een thuiszorgorganisatie.

Zorgfix Thuiszorg is een thuiszorgorganisatie die zorg op maat levert en vrijwel alle vormen van thuiszorg biedt.

De (zorgfix) mens

De mens staat bij ons centraal, dat zeggen wel meer zorgaanbieders, maar wij doen net dat beetje éxtra. Dat blijkt onder meer uit het hoge tevredenheidscijfer dat wij van onze cliënten krijgen.

Naast de aandacht voor onze cliënten investeren wij namelijk ook in de Zorgfix-mens: de verzorgende of verplegende die bij u thuis komt. Zij zijn Zorgfix. Daarom is onze organisatie zo ingericht dat de zorgverleners in hun werkzaamheden kunnen excelleren.

Zo zorgen wij er samen voor dat u de beste zorg ontvangt.

Verpleging en verzorging

Image

U verblijft thuis, maar er is (complexe) zorg nodig. Dan kan gaan om intensieve pijnbestrijding, zoals met een morfinepomp, complexere vormen van wondzorg, infusen, katheteriseren of (palliatieve) sedatie.

Een huisarts (of specialist) draagt hiervoor de verantwoordelijkheid, maar kan die nooit vaak genoeg thuis komen opvolgen. Daarvoor wordt de thuiszorg ingeschakeld.

Wanneer sprake is van complexe zorg dan hebben we het met name over verpleegkundige handelingen. De Zorgfix teamleden die deze zorg bieden zijn daarom vaak onze gediplomeerde verpleegkundigen.

Wanneer men hersteld van een complexe zorgvraag en de zorgvraag minder ernstig wordt bieden wij ondersteuning in andere zaken. Zo helpen wij bijvoorbeeld met de dagelijkse verzorging zoals het aankleden in de ochtend of het wassen wanneer de mobiliteit dit (nog niet) toelaat. Uiteindelijk is het doel altijd om de cliënt volledig zelfstandig zijn of haar eigen weg te laten vervolgen.

Ziekenhuis nazorg

Image

U ondergaat een behandeling in het ziekenhuis. Een eenvoudige ingreep of misschien een uitvoerige behandeling. In beide gevallen wil het ziekenhuis u na de ingreep zo snel mogelijk naar huis sturen. En een feit is, de meeste patiënten willen dat zelf ook.

Probleem is alleen dat velen het thuis alleen niet redden en er extra hulp nodig is. Meestal voor korte tijd, soms wat langduriger.

De vraag is nu: wie doet wat?

De zorgprofessionals van Zorgfix verrichten de taken die deskundigheid verlangen: algemene verpleegtaken, wondverzorging, infusen en zo meer. Maar bijvoorbeeld ook hulp bij het douchen en naar de toilet gaan.

Zorgtaken die niet per se door een professional hoeven te worden uitgevoerd worden in kaart gebracht en kunnen vaak door de zorgkring van de cliënt worden uitgevoerd. Zo is het vaak al duidelijk hoe de zorg geregeld is, nog voordat u het ziekenhuis verlaat.

Palliatief Intensieve Thuiszorg

Zorg in de palliatieve en terminale fase vergt een gespecialiseerde aanpak. Zorgfix Thuiszorg heeft deze zorg onder gebracht in PIT. Onder deze naam bieden wij:

  • Verzorging en verpleging in de laatste levensfase.
  • Blokzorg overdag.
  • Nachtzorg.
  • 24uurs-zorg.

Voor meer informatie verwijzen u graag naar onze PIT-pagina. U kunt deze bereiken door op de afbeelding te klikken.

Image

Ons werkgebied

Zorgfix Thuiszorg biedt zorg en ondersteuning in de regio Almere. Dit betekent dat wij alle gebieden van Almere bedienen. Dit doen wij in drie wijkteams. Uiteraard bedienen wij ook de nieuwe gebieden zoals Nobelhorst, Almere Duin en Oosterwold.

In overleg kunnen wij ook zorg leveren buiten dit gebied (zoals nabij gelegen campings). Neem hiervoor contact op met ons hoofdkantoor.

Neem contact met ons op