Alle lichten op groen voor de nieuwe werkwijze

Net als veel organisaties in de thuiszorg zijn ook wij dit jaar hard bezig geweest om te voldoen aan de nieuwe verwachtingen die zijn gesteld door de overheid en gemeente. In dit transitiejaar zijn wij aan de slag gegaan met zelfsturende wijkteams en zijn we het implementatietraject met het elektronisch cliënten dossier NEDAP ONS ingegaan.

De vorderingen verlopen gestaag. De teams vinden hun draai in de eigen wijk en kunnen vanwege deze focus op een selecte groep cliënten effectiever hun werk doen. De testen met het ECD systeem versterken dit effect. De medewerkers zelf pakken het werken met dit systeem goed op en zullen in november de definitieve overstap gaan maken.

 Langzaamaan zullen ook de cliënten met deze nieuwe werkwijze kennis maken. Met de wijkteams zullen er vaker dezelfde gezichten over de vloer komen en met het nieuwe ECD systeem kunnen de medewerkers meer met zorg bezig zijn en minder met administratieve rompslomp terwijl de kwaliteit beter wordt gewaarborgd. Bovendien zal de nieuwe werkwijze het mogelijk maken om beter samen te werken met onze ketenpartners. Alle lichten op groen dus, we hebben er zin in!